28/11/09

ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΥΗΜΕΡΕΙ!

Είναι κοινό μυστικό ότι στο ποδόσφαιρο και ειδικά στις μικρές κατηγορίες το παράνομο στοίχημα δίνει και παίρνει. Με μια μικρή έρευνα σε κάποια μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ διαπιστώνει κανείς ότι το στοίχημα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι γεγονός. Σελίδες που αναφέρονται σε ειδήσεις από το τοπικό πρωτάθλημα διαφημίζουν (τουλάχιστον προ μηνών) ότι οι δεκάδες αγώνες είναι διαθέσιμοι για στοιχηματισμό. Η ιστοσελίδα www.erasitexniko.com σύντομα κατέβασε αυτή την προκλητική ανακοίνωση ενώ κάποιες άλλες ακόμα το αναφέρουν.
Αυτό που γίνεται μέσα στα γήπεδα δεν έχει προηγούμενο. Μεταξύ ομάδων της ίδιας πόλης μερικές φορές γίνεται παραχώρηση του παιχνιδιού χωρίς χρηματική συναλλαγή. Και αυτό γιατί υπάρχει ένας άγραφος νόμος αλληλοβοήθειας. "Σου δίνω τους βαθμούς τώρα που τους χρειάζεσαι και αν τους χρειαστώ τους παίρνω πίσω..."
Εκεί που πραγματικά κυκλοφορεί μαύρο χρήμα είναι ανάμεσα σε ομάδες γειτονικών πόλεων. Τα παιχνίδια πουλούνται πολύ ακριβά ειδικά όταν η ομάδα που εδρεύει και θέλει την άνοδο ζητά επίμονα τους 3 βαθμούς και η αντίπαλη αντιστέκεται... Όσο μεγαλύτερη η αντίσταση τόσο μεγαλύτερο το πόσο. Επίσης όσο πιο μακρινό το ταξίδι τόσο μεγαλύτερο το σκορ και ακόμα μεγαλύτερη η ξεφτίλα. Υπάρχει αναλογία που τηρείται... Φυσικά στο κόλπο είναι και οι διαιτητές και ενίοτε οι προπονητές ή παίκτες κλειδιά (αμυντικοί, τερματοφύλακες κτλ.). Καμιά φορά και όλοι μαζί... Κερδισμένοι στην τσέπη αφήνουμε να φανταστείτε εσείς ποιοί είναι!
Όταν οι κατηγορίες είναι μικρές η ξεφτίλα δεν έχει όριο. Το χρήμα δεν είναι μισητό και τα προσχήματα είναι πολλά. Όλοι είναι ευχαριστημένοι με μια φουσκωμένη τσέπη. Τι λεφτά είναι αυτά άραγε; Καταρραμένα ή ευλογημένα;
Ένας νέος που έχει όρεξη να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, έχοντας από μικρό παιδί όνειρα και φιλοδοξίες που καλλιέργησε στην αλάνα με τους φίλους του, πώς να έχει διάθεση να ενταχθεί σε μια ερασιτεχνική ομάδα, ειδικά όταν μαθαίνει για την βρωμιά που υπάρχει;
Γιατί κάποια στιγμή το καπάκι του βόθρου μένει ανοικτό και η δυσωδία γίνεται αντιληπτή...